Rekonštrukčné práce na budove základnej školy pokračujú aj v decembri

08.12.2009 Celý región

Stavebné práce na objekte základnej školy v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou intenzívne pokračujú aj v decembri.
Výdavky v rámci projektu, ktorým sa postupne rekonštruuje 30-ročné školské zariadenie, predstavujú 977.895,96 eura (29.460.093 Sk).
\"Najvyššiu prioritu mala výmena zatekajúcej strechy, viacerých drevených okien a zhrdzavených radiátorov, \" uviedol na margo znižovania energetickej náročnosti budovy školy starosta obce Sačurov Ján Onuško. Ako dodal, projekt následne ráta s izoláciou novej sedlovej strechy a s osadením slnečných kolektorov na ohrev teplej úžitkovej vody. Obvodové plášte školy budú zateplené polystyrénom a následne sa na nich vykoná povrchovo-farebná úprava. Podľa Onuškových slov sa rekonštrukcia dotýka aj priestorov kotolne. \"Počas vianočných prázdnin by sme chceli prepojiť existujúce potrubia s novými plynovými kotlami, \" poznamenal starosta.
Onuško tvrdí, že stavebné úpravy v jednej triede trvajú tri - štyri dni. Realizované práce výrazne nenarúšajú vyučovací proces. Ako informoval, oprava školy sa dostala do časového predstihu vďaka dobrým poveternostným podmienkam vzhľadom na ročné obdobie a to, že mnohé triedy boli prázdne pre chrípkové prázdniny. Podľa jeho slov by modernizácia objektu nemala trvať viac ako 18 mesiacov. \"Súčasné tempo prác svedčí o tom, že by sme mohli skončiť aj oveľa skôr, \" uzavrel starosta.
Projekt rekonštrukcie základnej školy, ktorého cieľom je skvalitnenie vyučovacieho procesu pre viac ako 520 žiakov z blízkeho regiónu, podporil v rámci výzvy Regionálneho operačného programu 1.1, Infraštruktúra vzdelávania Európsky fond regionálneho rozvoja a štátny rozpočet Slovenskej republiky. Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR poskytlo na tento zámer nenávratný finančný príspevok vo výške 929.001,16 eura (27.987088 Sk), obec Sačurov sa na nákladoch projektu podieľa piatimi percentami.
 

Vyberte región